Pelle Almqvist och Amie Bramme Sey leder Grammis 2023

Pressmeddelande, Stockholm, 4 april 2023

Den 3 maj hålls den 40:e upplagan av Grammisar på Annexet i Stockholm, Sveriges viktigaste musikpris som prisar det främsta inom svensk musik. Idag offentliggör Ifpi Sverige årets värdpar – programledaren och kulturjournalisten Amie Bramme Sey leder galan för fjärde året, i år tillsammans med världsstjärnan, flerfaldiga Grammis-vinnaren och frontfiguren i rockbandet The Hives, Pelle Almqvist.
Grammis sänds på TV4 Play och Sjuan onsdag 3 maj kl 20:00.

– Jag har både vunnit och delat ut drösvis med Grammis genom åren och därför kändes det kul för mig att ta steget ut och helt enkelt vara värd för galan, säger Pelle Almqvist.

– Jag är som en repad skiva men vi har haft ett otroligt musikår som kommer bli så roligt att hylla på årets Grammisgala. Tänk om Amie 17 fick veta att hon skulle leda Grammis med HowlinPelle från The Hives?!
Hon hade inte trott sina öron! Jag ser så mycket fram emot att fira 40 år av Sveriges finaste musikpris tillsammans med en av Sveriges största rockstjärnor!, säger Amie Bramme Sey.

Pelle Almqvist, mest känd som Howlin’ Pelle, är sångare och frontfigur i rockbandet The Hives. The Hives slog igenom stort internationellt 2000 med albumet Veni Vidi Vicious och hitsingeln “Hate To Say I Told You So”. Sedan dess har bandet turnerat världen över, spelat på festivaler som Coachella och medverkat i stora
tv-program som David Letterman och Conan O’Brien. The Hives har under åren vunnit hela elva Grammisar, bland annat för Årets grupp, Årets rock och Årets album.

Amie Bramme Sey är en framgångsrik journalist, debattör och programledare. Tillsammans med sin kusin Fanna Ndow Norrby driver hon produktionsbolaget AF Produktion och leder den hyllande podcasten
“Amie & Fanna” på Perfect Day Media. Amie startade sin karriär på Sveriges Radio och Aftonbladet och leder i år Grammis för fjärde året i rad. Amie är i år även aktuell som programledare för ELLE-galan och gästar i vår humorprogrammet Bäst i Test på SVT.

Högupplösta pressbilder finns att ladda ner HÄR.

Ackreditering till Grammis 2023
Press är välkomna att ansöka om press- och fotoackreditering för Grammis 2023. Galan äger rum den 3 maj på Annexet i Stockholm. Bevakning av Grammis sker på röda mattan samt prisutdelning med efterföljande vinnarintervjuer. Sista anmälningsdag är 24 april. Godkännande av ackreditering meddelas senast 26 april.

Ansök om ackreditering HÄR.

Grammis 2023 arrangeras av Ifpi Sverige den 3 maj på Annexet i Stockholm. Galan och prisutdelningen direktsänds klockan 20:00-22:00 på TV4 Play och Sjuan.

Följ Grammis på hemsidan, Grammis.se, Instagram, @GrammisSverige, @Grammis på Facebook och på TikTok, @Grammis.

För press- och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Olivia Rehmberg, Patriksson Group
+46 768 77 57 67
olivia.rehmberg@patrikssongroup.com

Jonathan Balkow, Patriksson Group
+46 768 77 58 80
jonathan.balkow@patrikssongroup.com

Om Grammis 

Grammis är Sveriges äldsta och bredaste musikpris som delas ut i ett tjugotal kategorier. Grammis syfte är att uppmärksamma och premiera artister, musiker, producenter och kreatörer som åstadkommit intressanta produktioner inom olika områden av musik under året. Grammis ska verka som en symbol för bred och artistisk ambitiös svensk musikproduktion, och stimulera kvalitet, kreativitet och bredd inom svenskt musikliv. Grammis är Sveriges viktigaste musikpris.

Fler pressmeddelanden

Våra partners