Molly Sandén, HOOJA och Norlie & KKV uppträder live på Grammis

Onsdagen den 8 maj hålls den 41:a upplagan av Grammis på Annexet i Stockholm. Idag offentliggörs årets liveakter som kommer att förgylla årets gala med livemusik och spektakulära framträdanden under kvällen. Bland annat uppträdanden från Grammisnominerade HOOJA, Ellen Krauss, Dina Ögon och Jackie Mere samt framträdanden från Molly Sandén, Norlie & KKV och Simon Superti. Grammis offentliggör också att komikern Sofia Dalén livesänder från röda mattan kl 19.30 exklusivt på YouTube.

Molly Sandén är en av Sveriges ledande artister inom svensk popmusik. 2018 släppte hon albumet “Större”, en dynamisk blandning av pop och kraftfulla ballader, som ledde till ett flertal vinster, bland annat för “Årets Pop” på Grammis 2019. Molly Sandén har även medverkat i Netflix serien “Störst av Allt” med låten “Rosa Himmel” och som röst bakom filmstjärnan Rachel McAdams i den internationella toppfilmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Molly Sandén är aktuell med sin nya singel “Hålla mig”.

HOOJA fick sitt genombrott via Spotifys virala lista i januari 2022 med låten “Banan, Melon, Kiwi och Citron”. HOOJA skapar musik som både är tillgänglig och experimentell, vilket gett dem en dedikerad fanbas men även kritikernas uppskattning. I år är de nominerade i Grammiskategorin “Årets artist”.

Norlie & KKV slog igenom 2011 med låten “När jag går ner” och har varit en ständig kraft inom svensk popmusik. Med sitt album “Alla våra låtar” från 2019, som kombinerar djupa texter med medryckande melodier, har de fortsatt att dominera topplistorna. 2012 vann duon en Grammis i kategorin “Årets nykomling”.

Ellen Krauss gjorde sin musikaliska debut 2018 och blev snabbt en väletablerad artist inom svensk och internationell popmusik. Hennes debut-EP, som var en blandning mellan pop, rock och indie fick stort erkännande. 2023 deltog hon i tv-programmet Så mycket bättre och återgav bland annat låten “Inget kan stoppa oss nu” som nådde första plats på Svensktoppen. Ellen Krauss är nominerad i kategorin “Årets visa/singer-songwriter” på årets Grammis.

Dina Ögon bildades 2020 och tog snabbt en unik plats på den svenska musikscenen med sitt sound som blandar pop, indie och elektroniska element. Deras debutalbum blev snabbt hyllat av både kritiker och publiken och i år är de nominerade i fyra kategorier på årets Grammis med albumet “Oas”.

Simon Superti är känd för sin skicklighet som producent och artist, och har blivit en framträdande profil inom svensk musik, särskilt inom de elektroniska och urbana-genrer. 2023 släppte han albumet “Hemlisar” tillsammans med Daniel Ledinsky, Joakim Åhlund och Joakim Berg som mottagits med kritikeros. 2019 vann Superti en Grammis i kategorin “Årets producent”.

Jackie Mere är nominerad i “Årets nykomling” och kommer att uppträda med en nytolkning av en tidigare Grammisnominerad artists låt från samma kategori. Jackie Mere slog igenom med låten “It ain’t me” i februari 2023 som efterföljdes av albumet “Everything is conditional”. Sedan dess har hon uppträtt på flera stora scener, bland annat Veronica Maggios egna festival.

En nyhet är att komikern, programledaren och YouTube-profilen Sofia Dalén kommer att rapportera direkt från röda mattan innan galan den 8 maj på Grammis YouTube-kanal. Röda mattan sänds live mellan 19.30-20.00, och galan sänds live mellan 20.00-22.00 här på YouTube.

 

För pressförfrågningar eller mer information, vänligen kontakta:

Hedda Nyström, Patriksson

+46 (0) 735 35 35 68

hedda.nystrom@patrikssongroup.com

Högupplösta pressbilder finns att ladda ner HÄR.

 

Följ Grammis sociala kanaler för de senaste nyheterna:

Officiell hemsida: www.grammis.se

YouTube: @Grammissverige

Instagram: @GrammisSverige

TikTok: @Grammis

Om Grammis

Grammis är Sveriges äldsta och bredaste musikpris som delas ut i ett tjugotal kategorier. Galan har arrangerats sedan 1969 av musikbolagens branschorganisation Ifpi Sverige. Grammis syfte är att uppmärksamma och premiera artister, musiker, producenter och kreatörer som åstadkommit intressanta produktioner inom olika områden av musik under året. Grammis ska verka som en symbol för bred och artistisk ambitiös svensk musikproduktion, och stimulera kvalitet, kreativitet och bredd inom svenskt musikliv. Grammis är Sveriges viktigaste musikpris.

Fler pressmeddelanden

Våra partners