Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll leder Grammis

Den 8 maj går den 41:a upplagan av Grammis av stapeln på Annexet i Stockholm. Idag offentliggörs att årets värdpar är komikern och programledaren Jesper Rönndahl och regissören och skådespelaren Marie Agerhäll. Grammis direktsänds exklusivt på YouTube den 8 maj kl 20:00. “Det kommer att bli en stjärnspäckad kväll full av fest, glamour och underhållning”, säger den prisade humorduon. 

Det äkta paret Rönndahl och Agerhäll har tillsammans gjort sig kända för den breda publiken som skaparna och huvudrollsinnehavarna i den kritikerrosade humorserien Dips. De har även gjort sig kända genom sina medverkanden i välkända program som Melodifestivalen, Svenska nyheter, Sommar i P1 och På spåret.

– Melodifestivalen i all ära, men den här galan ska bli rolig att leda för här handlar det om musik från den “riktiga” världen, får man säga så? Alltså, det är ju precis alla låtar och artister från 2023 som är med och tävlar, säger Jesper Rönndahl.

– Jag älskar musik på ett vansinnigt sätt. I ett parallellt liv hade jag blivit trummis. Nu är jag inte alls det men att vara den som håller taktpinnen på Grammisgalan måste ju vara näst bäst, eller? säger Marie Agerhäll.

Jesper Rönndahl, en av Sveriges ledande komiker, har gjort sig känd som programledare för SVT:s satirserie Svenska nyheter och som programledare för Melodifestivalen 2023. Han har även blivit utsedd till Årets komiker och har turnerat över hela Sverige med flera egna shower.

Marie Agerhäll är manusförfattare, regissör och skådespelare, och slog igenom med den prisbelönta humorserien Dips på SVT 2018 som vann Stora humorpriset två gånger. Hon har tagit hem segern i På spåret två år i rad, (2022 och 2023), lett Sommar i P1 2022 samt spelade en roll i Netflix-filmen Konferensen 2023.

Grammis 2024 direktsänds den 8 maj kl 20:00 för första gången direkt här på YouTube.

 

För pressförfrågningar eller mer information, vänligen kontakta: 

Hedda Nyström, Patriksson

+46 (0) 735 35 35 68

hedda.nystrom@patrikssongroup.com

Högupplösta pressbilder finns att ladda ner HÄR.

 

Följ Grammis sociala kanaler för de senaste nyheterna:

Officiell hemsida: www.grammis.se

YouTube: @Grammis

Instagram: @GrammisSverige

TikTok: @Grammis

Om Grammis

Grammis är Sveriges äldsta och bredaste musikpris som delas ut i ett tjugotal kategorier. Galan har arrangerats sedan 1969 av musikbolagens branschorganisation Ifpi Sverige. Grammis syfte är att uppmärksamma och premiera artister, musiker, producenter och kreatörer som åstadkommit intressanta produktioner inom olika områden av musik under året. Grammis ska verka som en symbol för bred och artistisk ambitiös svensk musikproduktion, och stimulera kvalitet, kreativitet och bredd inom svenskt musikliv. Grammis är Sveriges viktigaste musikpris.

 

Fler pressmeddelanden

Våra partners