Här är artisterna som uppträder på Grammis!

Torsdag den 19 maj hålls årets största musikfest, Grammis. Under en stjärnspäckad galakväll kommer 22 priser att delas ut till årets vinnare. Galan sänds från Annexet klockan 19.30 på TV4 Play. Idag presenteras artisterna som kommer uppträda live på galan: Miriam Bryant, A36, Thomas Stenström, Agnes, Alba August, Jireel, Darin och Hannes feat. waterbaby.

Om kvällens uppträdande artister:

Miriam Bryant har med sin kraftfulla röst, karisma och oemotståndliga charm gjort henne till en av Sveriges största och mest älskade artister. Miriam är nominerad till hela fyra kategorier för sitt uppbrottsalbum “PS jag hatar dig” (2021) där lyssnaren får följa med till det allra innersta.

Thomas Stenström har blivit en av Sveriges mest uppskattade artister. 2014 slog han igenom med låten “Slå mig hårt i ansiktet”, och har sedan dess släppt både prisade och hyllade album. Hösten 2021 kom det senaste albumet “SPRING BABY SPRING”. Thomas är nominerad i kategorin Årets artist.

A36 har sedan debutsingeln “ALIEN” (2020) gjort en spikrak karriär inom den svenska musikscenen. Förutom succélåtar som “Alé Alé” och “Motorola”, har listettan “Samma gamla vanliga” (2021) idag över 55 miljoner strömningar på Spotify. A36 är nominerad i tre Grammis-kategorier.

Agnes gjorde en efterlängtad comeback 2020 med hitsingeln “Fingers Crossedoch har sedan dess på nytt trollbundit svenska folket med albumet “Magic Still Exists”, inkluderande låtar som “24 Hours” och “Here Comes The Night”. Agnes är Grammis-nominerad i hela fyra kategorier.

Jireel har trots sin unga ålder redan haft en lång karriär med miljontals lyssningar och flertalet guld- och platina i bagaget. I maj släpptes hans nya album “Moty” som han själv säger handlar om att kliva från en dyster period i livet.

Darin är en av Sveriges mest folkkära artister, och har med sina popballader “En säng av rosor” och “Ta mig tillbaka” toppat både Sverigetopplistan och Spotifys Topp 50. Under våren 2021 släpptes hitsingeln “Can’t Stay Away” som tog oss tillbaka till 70-talets disco-dansgolv och är flitigt spelad på radio.

Alba August – nominerad till Årets nykomling och Årets alternativa pop – har under det senaste året släppt flera singlar och i november 2021 kom hennes debutalbum “I Still Hide”, en skiva som handlar om att krypa ur sitt skal. Gensvaret från publiken var direkt, Alba är en ny artist som gått rakt in i hjärtat.

Hannes feat. waterbaby Hannes består av musikern Hannes Jonsson och producenten Marcus White. Med debut EP:n ”Summer 3000” från 2019, gjorde Hannes ett stort intryck på den svenska musikscenen med sin melankoliska och vackra R&B-pop. 2021 släppte han albumet ”When The City Sleeps och i april släppte Hannes singeln ”Stockholmsvy” tillsammans med Kendra Egerbladh, som går under artistnamnet waterbaby. Hannes musikvideo ”I Feel It” är nominerad till en Grammis.

Grammis 2022 äger rum torsdagen den 19 maj på Annexet i Stockholm, och leds av värdparet Amie Bramme Sey och Sofia Dalén.
Galan sänds i TV4 Play klockan 19.30.

Högupplösta pressbilder på artisterna finns att ladda ner här: https://drive.google.com/drive/folders/1LHFzzZ0tvzlwnsUV1a8APyx_T1Rvi34R?usp=sharing

För pressförfrågningar, vänligen kontakta presskontakt:

Martina Lindén, Patriksson

+46 72 233 95 61

martina.linden@patrikssongroup.com

Instagram: @GrammisSverige

TikTok: @Grammis

www.grammis.se 

 

Fler pressmeddelanden

Våra partners