Grammis flyttar till större scen

Grammis äger rum den 7 februari 2019 och efter succén tidigare i år tar galan nu klivet till en större arena på Annexet för en spektakulär prisutdelning

Nu står det klart att den 36:e upplagan av Grammis äger rum den 7 februari 2019. Grammis utvecklar galan med en flytt till Annexet och en större scenshow. Prisutdelningen på Annexet äger rum framför en stor sittande galamiddag och följs av en storslagen efterfest med representanter från Sveriges musikelit.

Nytt för Grammis 19 är att Årets folkmusik/singer-songwriter delas upp i egna kategorier, Årets folkmusik och Årets visa/singer-songwriter. Det innebär att Grammis 19 omfattar totalt 22 stycken kategorier.

Producent för Grammis 19 är Ulrica Örn från produktionsbolaget Pick a Doll Production. Ulrica är en av landets mest välrenommerade producenter och har producerat stora tv-produktioner och galor bland annat hyllade Melodifestivalen 2016, Studio Eurovision med Gina Dirawi och Guldtuben.

”Det är mycket roligt att vi för andra året i rad får förtroendet att producera Grammis, Sveriges finaste musikpris. Att få skapa en kväll för dessa fantastiska artister musiker och kreatörer inom svensk musikbransch är ett ärofyllt uppdrag. Vi satsar på en värdig kärleksfull och stilfull galakväll där både debutanter och världsstjärnor hyllas”, säger Ulrica Örn.

Återigen har Patriksson Communication fått förtroende för att hantera all kommunikation för priset och galan samt vara medproducent för Grammis festproduktion.

”Vi är enormt stolta över att fått förnyat förtroende av Ifpi Sverige att kommunicera och levandegöra Sveriges viktigaste musikpris. Förra årets gala var mycket uppskattad och fick ett stort genomslag och vi ser fram emot att återigen sprida årets mest exklusiva musikpriser för det fantastiska musikår Sverige har haft”, säger Hanna Renlund Westerberg, VD Patriksson Communication.

Tillkännagivande av de nominerade artisterna sker under en presskonferens den 14 december.

Grammis äger rum den 7 februari 2019.

För press och intervjuförfrågningar, kontakta:

Axel Scholtzé
Patriksson Communication
+46 768 69 38 15
axel.scholtze@patrikssoncomms.com

För övriga frågor kontakta Ifpi Sverige:

Lisa Cronstedt
Lisa@grammis.se

Hemsida: www.grammis.se

Instagram & Twitter: @GrammisSverige

Hashtag: #Grammis19

Ifpi Sverige är musikbolagens intresseorganisation och arrangör för Grammis sedan 1969. Grammis är Sveriges äldsta och bredaste musikpris som delas ut i ett tjugotal kategorier. Grammis syfte är att uppmärksamma och premiera artister, musiker, producenter och kreatörer som åstadkommit intressanta produktioner inom olika områden av musik under året. Grammis ska verka som en symbol för bred och artistisk ambitiös svensk musikproduktion, och stimulera kvalitet, kreativitet och bredd inom svenskt musikliv. Grammis är Sveriges viktigaste musikpris.

Fler pressmeddelanden

Våra partners