Grammis firar 40 år med jubileumsgala den 3 maj på Annexet

Pressmeddelande, Stockholm, 7 februari, 2023

Idag offentliggör Ifpi Sverige att den 40:e upplagan av Grammis anordnas den 3 maj på Annexet i Stockholm. Grammis synliggör och premierar sedan 1969 Sveriges främsta musikaliska talanger och kreativt skapande. Grammis 2023 delas ut i 23 kategorier och de nominerade presenteras den 7 mars på Grammis Instagram och hemsida.

Grammis hölls för första gången 1969 i Stockholm. Priset hade en fjorton års paus år 1973 till dess att den återupptogs år 1987 på nytt. Jubileumsgalan Grammis 2023 blir den fyrtionde upplagan arrangerat av de svenska musikbolagens branschorganisation Ifpi Sverige.

“Sveriges äldsta och viktigaste musikpris verkar som en symbol för bred, kvalitativ och konstnärlig musikproduktion. Den 3 maj kommer vi inte bara prisa det förra årets bästa produktioner, utan också bjuda på en galakväll i världsklass och titta tillbaka på prisets betydelse för det svenska musiklivet”, säger Lisa Cronstedt, marknad- och kommunikationschef på Ifpi Sverige som är arrangör och ansvarig projektledare för Grammis.

För sjätte året i rad har Ifpi Sverige valt den renommerade tv-makaren Ulrica Örn som producent för galan med sitt produktionsbolag Mooncake Media.

“Med stor passion för musik och scenproduktion är det en stor glädje att producera Sveriges mäktigaste musikpris. Tillsammans med Ifpi Sverige ska vi återigen skapa en storslagen gala där landets begåvade kreatörer hyllas och prisas. Ett jubileumsår innebär också något alldeles extra. Som vi längtar till den 3 maj!”, säger Ulrica Örn.

Även kommunikationsbyrån Patriksson Group och design- och reklambyrån WDW Creative Studio får även fortsatt förtroende att hantera galans kommunikation respektive formgivning. För andra året i rad är medieplattformen TikTok mediepartner.

Galan och prisutdelningen direktsänds den 3 maj på TV4 Play och i Sjuan.

Följ Grammis på Instagram, @GrammisSverige och på TikTok, @Grammis.

Pressbilder finns att ladda ner HÄR.

För medieförfrågningar och övriga frågor, vänligen kontakta:

Axel Scholtzé, Patriksson Group
+46 (0) 768 69 38 15
axel.scholtze@patrikssongroup.com

Om Grammis 

Grammis är Sveriges äldsta och bredaste musikpris som delas ut i ett tjugotal kategorier. Grammis syfte är att uppmärksamma och premiera artister, musiker, producenter och kreatörer som åstadkommit intressanta produktioner inom olika områden av musik under året. Grammis ska verka som en symbol för bred och artistisk ambitiös svensk musikproduktion, och stimulera kvalitet, kreativitet och bredd inom svenskt musikliv. Grammis är Sveriges viktigaste musikpris.

Fler pressmeddelanden

Våra partners