Grammis 2019 presenterar årets värdpar Daniel Hallberg och Rennie Mirro i en stjärnspäckad gala som livesänds på TV4 Play

Den 7 februari 2019 är det dags för Grammis 19 som för första gången äger rum på Annexet i Stockholm. Galan kommer att ledas av komikern Daniel Hallberg och artisten Rennie Mirro. I år bjuds även Sveriges alla musikälskare in för att se galan live på TV4:s streamingtjänst med start klockan 19.30.

  • ”Det är en ära att få leda Grammis och att få dela kvällen med resten av människorna i vårt fantastiska musiksverige”, säger Rennie Mirro. ”Ja, det är en ärofylld uppgift vi har framför oss, det ska bli jättekul”, fortsätter Daniel Hallberg.

Rennie Mirro är en av landets största och mest meriterade musikalartister. Mirro har under sin 30-åriga karriär tilldelats flertalet priser, bland annat dubbla Guldmasker för bästa manliga huvudroll för både musikalen ”Grease” och ”Singin’ In The Rain”. Med ursprung i den klassiska baletten har Rennie Kungliga Operan som sin hemmascen, och har även dansat på de största scenerna runt om i Europa. Som etablerad skådespelare har han även varit frekvent återkommande i stora svenska tv-serier såväl som i långfilm.

Daniel Hallberg slog igenom med sina sketcher på Instagram för knappt tre år sedan. Sedan dess har han turnerat Sverige runt med en scenföreställning tillsammans med Kristian Luuk, synts i flertalet tv-program samt har haft en uppmärksammad roll i filmen ”The Square” av Ruben Östlund. I höst är han aktuell med en talkshow tillsammans med parhästen Luuk.

Tillsammans leder dom kvällens 22 prisutdelningar och kommer erbjuda publiken på plats och tittarna, kvick underhållning med både stil, värme och humor – varvat med underhållande uppträdanden.

Nytt för i år är att TV4 sänder hela galan live på TV4 Play (www.tv4play.se/grammisgalan) med start klockan 19:30.

  • ”Vi och våra tittare älskar musik. Det känns självklart och bra att TV4 Play är med och tillgängliggör galan för svenska folket och bidrar till att hylla alla duktiga kreatörer inom den svenska musikindustrin!” säger Cem Yeter, biträdande kanalchef på TV4.

Grammis 19 gästas av flertalet av Sveriges mest aktuella artister. Under kvällen kommer vi att få se exklusiva uppträdanden av artister som Albin Lee Meldau, Molly Sandén, Peter Jöback och ”Vargas & Lagola” – duon bestående av Vincent Pontare och Salem Al Fakir. Fler uppträdande artister kommer att annonseras framåt bland annat via Grammis instagramkanal @grammissverige.

För press och intervjuförfrågningar, kontakta:
Jonathan Nyborg
Patriksson Communication
+46 707 89 82 43
jonathan.nyborg@patrikssoncomms.com

Nanny Olsson
Patriksson Communication
+46 76 949 66 47
nanny.olsson@patrikssoncomms.com

Instagram & Twitter: @GrammisSverige
Hashtag: #Grammis19


Grammis är Sveriges äldsta och bredaste musikpris som delas ut i ett tjugotal kategorier. Grammis syfte är att uppmärksamma och premiera artister, musiker, producenter och kreatörer som åstadkommit intressanta produktioner inom olika områden av musik under året. Grammis ska verka som en symbol för bred och artistisk ambitiös svensk musikproduktion, och stimulera kvalitet, kreativitet och bredd inom svenskt musikliv. Grammis är Sveriges viktigaste musikpris och arrangeras sedan 1969 av Ifpi Sverige – musikbolagens intresseorganisation.

Fler pressmeddelanden

Våra partners