Årets Grammisnominerade presenteras 13-15 april

2020 var ett år olikt alla andra, men musiken tystnar aldrig. Att uppmärksamma och premiera Sveriges musikliv och kreatörer är viktigare än någonsin. Den 38:e upplagan av Grammis äger rum torsdag den 3 juni 2021 – anpassad efter Folkhälsomyndighetens Covid-19-rekommendationer.

Vi ser fram emot att snart kunna tillkännage årets nominerade till Grammis 2021! Med hänsyn till rådande restriktioner sker detta i år 13-15 april, genom dagliga pressutskick samt släpp från kl. 10.00 på Grammis Instagram och Facebook.

13 april presenteras:

Årets pop

Årets alternativa pop

Årets dansband

Årets musikvideo

Årets textförfattare

Årets hårdrock/metal

Årets barnmusik

14 april presenteras:

Årets album

Årets kompositör

Årets elektro/dans

Årets jazz

Årets klassiska

Årets hiphop

Årets soul/RnB

15 april presenteras:

Årets låt

Årets artist

Årets folkmusik

Årets nykomling

Årets producent

Årets rock

Årets visa/singer-songwriter

———————————————————————————————————–

Instagram: @GrammisSverige
Twitter: @GrammisSverige
Hashtag: #Grammis21

Grammis är Sveriges äldsta och bredaste musikpris som delas ut i ett tjugotal kategorier. Grammis syfte är att uppmärksamma och premiera artister, musiker, producenter och kreatörer som åstadkommit intressanta produktioner inom olika områden av musik under året. Grammis ska verka som en symbol för bred och artistisk ambitiös svensk musikproduktion, och stimulera kvalitet, kreativitet och bredd inom svenskt musikliv. Grammis är Sveriges viktigaste musikpris och arrangeras sedan 1969 av Ifpi Sverige – musikbolagens intresseorganisation.

Fler pressmeddelanden

Våra partners