Annika Norlin är Årets Hållbara Artist

I samarbete med Grammis delar Oatly för tredje året i rad ut priset Årets Hållbara Artist, ett stipendium som syftar till att premiera artister som konsekvent och tydligt bidrar till ökad miljömedvetenhet både med sin offentliga röst och i sin egen vardag. Nu prisas Annika Norlin som Årets Hållbara Artist 2019.

– Det är förstås en stor ära, fast det här är också ett pris där själva frågan känns viktigare än vem som får det. Jag har svårt att skriva om något annat än jordens framtid, jag vill dock gärna att vi löser det här så jag får skriva om kärlek igen, säger Annika Norlin.

Juryns motivering lyder:
”På sin senaste EP gjorde hon en musikalisk tolkning av sina känslor kring klimathotet, och hennes starka engagemang för hållbarhetsfrågor märks både på och utanför scen. Genom ständigt medvetna val inom områden som mat och resande och genom deltagande i initiativ som sätter planetens framtid i fokus är det ett som är Säkert!: Årets stipendiat Annika Norlin är en viktig röst att lyssna till.”

Stipendiet Årets Hållbara Artist instiftades år 2017 av Grammis och Oatly för att uppmuntra och premiera artister som engagerar sig klimat- och hållbarhetsfrågor. Stipendiet syftar även till att öka medvetenheten om klimatfrågor och inspirera fler att göra mer för miljö och klimat. Stipendiesumman är på 100 000 kronor och är tänkt att bidra till artistens miljö- och klimatengagemang. Juryn för stipendiet år 2019 består av representanter från Ifpi Sverige, Oatly, Luger och Artister för Miljön. Tidigare vinnare är Malena Ernman 2018 och Magnus Carlson 2017.

Fler pressmeddelanden

Våra partners