Amie Bramme Sey och Sofia Dalén leder Grammis 2022

Den 19 maj är det dags för årets viktigaste och bredaste musikfest – Grammis 2022. Under en fullspäckad galakväll på Annexet i Stockholm ska det gångna årets musikaliska höjdpunkter prisas i 22 kategorier. Idag presenteras årets värdpar – journalisten Amie Bramme Sey leder galan för tredje året i rad, i år tillsammans med komikern och programledaren Sofia Dalén. Grammis 2022 sänds på TV4 Play, Sjuan, och C More torsdag den 19 maj kl 19:30.

– Grammis är en stor och prestigefylld del av svensk musik och det yttersta beviset på att en musiker gått igenom bruset. Det känns fantastiskt att få vara en del av traditionen och leda galan tillsammans med Amie, säger Sofia Dalén.

– 2021 var ett otroligt musikår, som jag ser fram emot att hylla under årets största musikfest i maj. Vad vore fest utan musik egentligen? Juste INGENTING! Nu firar vi!, säger Amie Bramme Sey.

Amie Bramme Sey är en framgångsrik kulturjournalist och programledare. Tillsammans med Fanna Ndow Norrby driver hon det nystartade podcast-produktionsbolaget AF Produktion och leder den hyllande podcasten “Raseriet”. Amie startade sin karriär på Sveriges Radio och Aftonbladet och har även lett ett flertal andra galor, som Guldbaggen och Svenska Hjältar. Amie leder Grammisgalan för tredje året i rad.

Sofia Dalén är programledare och komiker som blivit känd genom sin populära Youtube-serie Paradrätten och humorpodden Widerström Dalen. Sofia startade sin karriär som journalist på Jönköpings-Posten och som programledare i Sveriges Radio P3. 2020 ledde Sofia Melodifestivalens eftersnack och i år syns hon i humorprogrammet Bäst i test och matprogrammet Benjamin’s.

Grammis 2022 hålls torsdag den 19 maj på Annexet i Stockholm och galan sänds på TV4 Play, Sjuan och C More kl 19:30.
Högupplösta pressbilder finns att ladda ner HÄR.

För intervju- och pressförfrågningar, vänligen kontakta presskontakt:

Martina Lindén, Patriksson

+46 72 233 95 61

martina.linden@patrikssongroup.com

Instagram: @GrammisSverige

TikTok: @Grammis

Fler pressmeddelanden

Våra partners