OM GRAMMIS 19

Den 36:e upplagan av Grammis äger rum den 7 februari 2019. Grammis utvecklar galan med en flytt till Annexet och en större scenshow. Prisutdelningen på Annexet äger rum framför en stor sittande galamiddag och följs av en storslagen efterfest med representanter från Sveriges musikelit.

Nytt för Grammis 19 är att Årets folkmusik/singer-songwriter delas upp i egna kategorier, Årets folkmusik och Årets visa/singer-songwriter. Det innebär att Grammis 19 omfattar totalt 22 stycken kategorier.

Producent för Grammis 19 är Ulrica Örn från produktionsbolaget Pick a Doll Production. Ulrica är en av landets mest välrenommerade producenter och har producerat stora tv-produktioner och galor bland annat hyllade Melodifestivalen 2016, Studio Eurovision med Gina Dirawi och Guldtuben.

”Det är mycket roligt att vi för andra året i rad får förtroendet att producera Grammis, Sveriges finaste musikpris. Att få skapa en kväll för dessa fantastiska artister musiker och kreatörer inom svensk musikbransch är ett ärofyllt uppdrag. Vi satsar på en värdig kärleksfull och stilfull galakväll där både debutanter och världsstjärnor hyllas”, säger Ulrica Örn.

Återigen har Patriksson Communication fått förtroende för att hantera all kommunikation för priset och galan samt vara medproducent för Grammis festproduktion.

”Vi är enormt stolta över att fått förnyat förtroende av Ifpi Sverige att kommunicera och levandegöra Sveriges viktigaste musikpris. Förra årets gala var mycket uppskattad och fick ett stort genomslag och vi ser fram emot att återigen sprida årets mest exklusiva musikpriser för det fantastiska musikår Sverige har haft”, säger Hanna Renlund Westerberg, VD Patriksson Communication.

Tillkännagivande av de nominerade artisterna sker under en presskonferens den 14 december.

Grammis äger rum den 7 februari 2019.

Under Grammis 19 kommer 22 Grammisar att delas ut i följande kategorier:
Årets album, Årets alternativa pop, Årets artist, Årets barnalbum, Årets dansband, Årets elektro/dans, Årets folkmusik, Årets hederspris, Årets hiphop, Årets hårdrock/metal, Årets jazz, Årets klassiska, Årets kompositör, Årets låt, Årets musikvideo, Årets nykomling, Årets pop,  Årets producent, Årets rock, Årets specialpris, Årets textförfattare samt Årets visa/singer-songwriter.

Utöver dessa priser delas ett stipendium ut av Ifpi Sverige och Oatly till Årets hållbara artist.