ÅRETS LÅT

Grammis presenterar “Årets låt”- podd & tvodd med Maria Andersson & Thomas Stenström. I varje avsnitt intervjuar Maria och Thomas de nominerade artisterna och framför sina egna tolkningar av låtarna som är nominerade i kategrin Årets låt. Nedan kan du se klipp från samtliga tolkningar, eller lyssna på poddarna i iTunes >>

 

 

 

 

Håkan Hellström – Din tid kommer

Avsnittet ägnas åt Håkan Hellströms Din tid kommer och gäst i studion är Jonas Quant som gjort en officiell remix av låten. Det råder delade meningar i studion i fall Din tid kommer är en positiv och glad låt eller mörk och melankolisk.
Klicka här för att se hela avsnitt 5  *Utgiven 19 jan 2017

 

Laleh – Bara få va mig själv

Kompromisslöshet och integritet i musikvärlden diskuteras i detta avsnitt som handlar om Lalehs Bara få va mig själv.
Klicka här för att se hela avsnitt 5  *19 jan 2017

 

Samir & Viktor – Bada nakna

Fredrik Kempe berättar om hur det gick till när han skapade Samir och Viktors hit Bada nakna. Han avslöjar att det är han själv som ligger bakom textraden “du och jag ska fucka loss” och varför han valde att jobba med så oerfarna sångare som Samir och Viktor trots att han tycker att rösten är den absolut viktigaste egenskapen hos en artist. Dessutom bjuder Maria och Thomas på en melankolisk och mörk version av Bada nakna.
Klicka här för att se hela avsnitt 4  *Utgiven 12 jan 2017

 

Zara Larsson – Ain’t My Fault

Zara Larsson får ta över som Sveriges viktigaste ambassadör efter Zlatan. Det konstaterar Maria och Thomas i avsnittet om Ain’t My Fault.
Klicka här för att se hela avsnitt 4  *Utgiven 12 jan 2017

 

Miriam Bryant – Black Car

 Miriam Bryant hälsar på Thomas och Maria i studion och berättar om vad Black Car handlar om: att hon träffade sin dåvarande pojkvän på ett dansgolv i Berlin och hur hon tidigt förstod att det inte skulle funka.
Klicka här för att se hela avsnitt 3  *Utgiven 5 jan 2017

 

Galantis – No Money

Galanits No Money har tagit omvärlden med storm, precis som många andra houselåtar producerade av svenska DJs. Musikjournalist Calle Dernulf hälsar på Maria och Thomas i deras studio och berättar mer om det svenska houseundret.
Klicka här för att se hela avsnitt 3  *Utgiven 5 jan 2017

Peg Parnevik – Ain’t No Saint

Turen har kommit till Ain’t No Saint och Thomas och Maria får finbesök i studion av självaste Peg Parnevik. Hon berättar om att första gången hon kom i kontakt med musikvärlden var i Celine Dions studio och att det också var där och då som hennes hit Ain’t No Saint skapades.
Klicka här för att se hela avsnitt 2  *Utgiven 29 dec 2016

 

Mike Perry – The Ocean ft. Shy Martin

Maria och Thomas ringer upp Mike Perry i Skövde som berättar om hur det gick till när monsterhiten The Ocean kom till. Dessutom: Hur viktigt är det med ett artistnamn? Jobbar Mike kvar på Volvo? Och självklart en otrolig tolkning av The OceanKlicka här för att se hela avsnitt 2  *Utgiven 29 dec 2016

 

Frans – If I Were Sorry

Första avsnittet av Årets Låt handlar om självaste Melodifestivalvinnaren Frans och hans If I Were Sorry. Maria och Thomas ringer upp Frans som inte bara firar sin Grammisnominering utan även sin 18-årsdag och julavslutning.
Klicka här för att se hela avsnitt 1  *Utgiven 22 dec 2016

 

Vigiland – Pong Dance

Claes och Otto i Vigiland besöker studion och berättar om hur de använde sig av öl och pingisbollar för att skapa sin låt Pong Dance. Dessutom kommer de i julstämning när de hör Maria och Thomas akustiska version av deras superhit.
Klicka här för att se hela avsnitt 1  *Utgiven 22 dec 2016